Opinnon tavoitteet

Tervetuloa kestävän kehityksen verkkokurssille

Kestävän kehityksen edistäminen, 1 osp

Opiskelija osaa:

  • toimia kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti
  • ottaa huomioon elinkaariajattelun periaatteet
  • pohtia ratkaisuja eettisistä näkökulmista.

Ohje opinnon suorittamiseen

Kestävän kehityksen opinto kuuluu ammatillisen tutkinnon yhteisiin tutkinnon osiin ja on pakollinen 1 osaamispisteen laajuinen opinto. Tällä verkkokurssilla voit suorittaa opinnon itsenäisesti käymällä materiaalin läpi ja tekemällä lopputestin.

Testissä on kysymyksiä johdannosta, YK:n 2030 tavoitteista sekä kestävän kehityksen kaikista osa-alueista. Kysymykset ovat valintakysymyksiä, joissa on väittämiä ja niihin tulee vastata joko Totta tai Tarua -vastauksilla. Kustakin kysymyksestä voi saada maksimissaan kolme pistettä ja siis
kustakin väittämästä saa yhden pisteen mikäli se on oikein. Kunkin kysymyksen väittämistä voi olla totta tai tarua myös kaikki vaihtoehdot, joten ole tarkkana vastatessasi.

Testin tuloksena saat pistemäärän ja voit tarkistaa taulukosta saamasi arvosanan. Pisteet ja arvosana siirtyy suoraan opintoon liitetylle vastuuopettajalle, joka kirjaa arvosanasi opintosuoritusrekisteriisi. Oikeat vastaukset saat tutkailemalla materiaalia uudelleen tai käymällä keskustelun ohjaavan opettajan kanssa.

Mukavia opiskeluhetkiä kestävän kehityksen opinnon parissa!